IMG_9834.jpg

GEKENDE WOORDEN

07.02.2020-04.04.2020

Voor de groepstentoonstelling ‘Gekende Woorden’ legden we de focus op taal en betekenis in de beeldende kunsten: "woorden die in kunstobjecten zijn verwerkt zijn richtinggevend voor dat kunstobject. Ze bepalen in hoofdzaak waar het met dat object naar toe gaat. In die zin functioneren woorden uitermate symboliserend in elke context.”

Beelden expositie

Catalogus

Affiche Gekende Woorden

VANTAGE POINT - Lies Vanloocke  

12.09.2021-17.10.2021

Lies Vanloocke werkt reeds jaren aan een eigenzinnig en fris proces, waarbij ze het landschap omploegt, op zoek naar structuur, richting, intensiteit en dramatiek. Daarbij is ze zich heel bewust van het landschap als ‘durend’ gegeven, dat continu in kringloop en veranderend is. Dat vertaalt zich in een oeuvre dat de afzonderlijke werken nooit als ware eindpunten ziet. Overschilderen van doeken, soms met grote tussenpozen, is voor haar een constante praxis. Dat maakt haar schilderkunst vloeiend en ongrijpbaar, het best vertaald in de flexibele techniek van acrylverf. Parallel met de grote doeken voltrekt zich een onderzoek op postkaartformaat, dat als een laboratorium steeds van uitzicht verandert en de grotere werken continu bevrucht.

Meer info

 van studenten 

DOLMEN - Rita Van Colen 

01.11.2021


Op de begraafplaats van de Ginste (deelgemeente Oostrozebeke) worden de monumentale sculpturen van Rita Van Colen, student Cross-over traject, tentoongesteld gedurende de novemberperiode. Haar 'dolmen' maken er deel uit van een herdenkingsviering, waarbij naast beeldende kunsten ook muziek en poëzie te beleven valt op maandag 1 november 2021.

Begraafplaats De Ginste

Schermafbeelding 2021-10-02 om 10.08_edited.jpg

 ARCHIEF