top of page
KVK2021.jpg

 Wat is Kunstendag voor Kinderen? 

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan. In Tielt zetten we de kinderen aan het werk via diverse workshops. Door zelf aan de slag te gaan, laten we de kinderen proeven van dans, muziek, voordracht, grafische vormgeving en literatuur. Op die manier ontdekken de kinderen zelf wat ze het leukst vinden. Er worden vijf workshops aangeboden. De kinderen kunnen daar zelf de drie workshops uitkiezen die hen het meeste aanspreken. Wedden dat je achteraf zin krijgt in meer?

 Programma: 

Workshop 1: Dans!

In de workshop wordt gewerkt met danstechnische oefeningen, improvisatieopdrachten en een choreografie aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van kinderen.

Workshop 2: Tromgeroffel en trompetgeschal

Tijdens deze workshop word je ondergedompeld in de wondere wereld van muziek. Op een speelse manier gaan we samen instrumenten bespelen, een liedje zingen en nog veel meer.

Workshop 3: Impropret

Laat alles los en dompel je onder in de wereld van theater. Samen verkennen we de basis van improviseren. Laat je vooral eens lekker gaan en kruip in de huid van een personage.

Workshop 4: De mooiste bladwijzer

We gebruiken afgevoerde boeken van de bib die we recycleren tot een artistieke bladwijzer. We starten de workshop met enkele gedichten die de nodige inspiratie oproepen.

Workshop 5: Stempelen stempelen stempelen

In deze workshop gaan we ontwerpen, knippen, plakken om tot een ‘hoogdruk-stempel’ te komen. Doe alvast je vuilste kleren aan want de pret zal er van af spatten (en de verf ook).

SKAT_logo_Tekengebied 1.png
logo-og.png
logo-bibs-voor-thumbnail.png
SAMW_logo_edited.png
TIELT+Slogan_WIT.png

 KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 

bottom of page