top of page

 Programma voormiddag (8-12 jaar) -  09u30-12u30 

’s Ochtends zetten we de kinderen van 8 tot 12 jaar aan het werk via diverse workshops. Door zelf aan de slag te gaan, laten we de kinderen proeven van muziek, voordracht, grafische vormgeving en literatuur. Op die manier ontdekken de kinderen zelf wat ze het leukst vinden. Er worden vier workshops aangeboden. De kinderen kunnen daar zelf de drie workshops uitkiezen die hen het meeste aanspreken. Wedden dat je achteraf zin krijgt in meer?

 

Workshop 1: Muzikale maatjes

Tijdens deze workshop word je ondergedompeld in de wondere wereld van muziek. Op een speelse manier gaan we samen instrumenten bespelen, een liedje zingen en nog veel meer. Een workshop om niet te missen!

Workshop 2: Impropret

Laat alles los en dompel je onder in de wereld van theater. Samen verkennen we de basis van improviseren. Laat je  lekker gaan en kruip in de huid van een personage. Een uurtje plezier voor echte showbeesten maar ook voor wie het net heel spannend vindt om op een podium te staan.

Workshop 3: Van afgevoerd boek tot collagekunst

In de jeugdafdeling van de bib moeten er tientallen oude boeken plaats maken voor de nieuwkomers. Maar die afgevoerde boeken verdwijnen dit jaar niet in de papierbak want er zitten nog kunstwerkjes in! Voor één keer mogen de boeken van de bib verknipt en verscheurd worden. We halen de mooiste vormen en kleurvlakken uit de boeken om er vervolgens een uniek kunstwerkje mee samen te stellen.

Workshop 4: Stempelen stempelen stempelen …

In deze workshop gaan we ontwerpen, knippen, plakken om tot een ‘hoogdruk-stempel’ te komen. We inkten onze stempels in met inktrollers en we drukken de stempel in meervoud af!  Doe alvast je vuilste kleren aan want de pret zal er van af spatten (en de inkt ook). 

 Programma namiddag (4-7 jaar) -  13u30-16u00 

In de namiddag gaan we met de allerkleinsten aan de slag.

De kinderen van 4 tot 7 gooien de beentjes los in de workshop kleuterdans (13u30 – 14u30).

Na een half uurtje pauze om wat te bekomen van al dat dansen, kunnen ze genieten van de theatervoorstelling Nietes (15u00 – 16u00).

SKAT_logo_Tekengebied 1.png
logo-og.png
logo-bibs-voor-thumbnail.png
SAMW_logo_edited.png
TIELT+Slogan_WIT.png

 KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 

bottom of page