35464472_1797659256947173_8703110772705722368_o_edited.jpg

 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2021 

DECEMBER

 KALENDER 

15 december: gewone lesdag (pedagogische studiedag geannuleerd!)

19 november- 24 december: tentoonstelling 'Plant-aardigheden'

20 december: GEEN LES (start kerstvakantie voor leerlingen tot 12 jaar door nieuwe coronamaatregelen) 

24 december: GEEN LES (start kerstvakantie)

24 december-09 januari: kerstvakantie

15.12.21

 PEDAGOGISCHE STUDIEDAG AFGELAST 

Onder de huidige veiligheidsmaatregelen worden studiedagen in het onderwijs enkel nog digitaal toegelaten. Daarom hebben wij beslist om de geplande pedagogische studiedag van woensdag 15 december 2021 uit te stellen naar een latere datum. Woensdag 15 december wordt een reguliere lesdag: alle lessen gaan door zoals gewoonlijk.

Voor een overzicht van de verlofdagen dit schooljaar verwijzen we graag nog eens naar de academiekalender.

DECEMBER

 DE WARMSTE WEEK 

December wordt in het kader van De Warmste Week een projectmaand van de 3° graad, onder de noemer 'Plant-aardigheden'. Het opzet: een groeiende tentoonstelling maken in de projectruimte van de hoofdschool (Lakenmarkt), waarbij de leerlingen op zoek gaan naar de mogelijke interacties tussen mens en plant. 'Plant-aardigheden' is reeds gestart en loopt tot eind december. Je kan altijd eens veilig komen piepen door de vensters op het gelijkvloers en op het forum op onze website. 

05.12.2021

 APERO CON FUOCO 

Liefhebbers van zang en opera kunnen hun hart ophalen aan het volgende concert in de reeks Apero con Fuoco, “I Traviati”, georganiseerd door onze buren van de Stedelijke Academie voor Muziek en WoordDe voorstelling gaat door in Cultuurcentrum Gildhof op zondag 5 december 2021 van 11u00–12u00Meer info op de website van CC Gildhof https://www.gildhof.be/apero-con-fuoco-i-traviati

06.12.21

Sinds maandag 6 december zijn voor het deeltijds kunstonderwijs enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan: zo zullen kinderen vanaf 6 jaar in het atelier een mondmasker moeten dragen. Deze verplichting geldt voorlopig tot de kerstvakantie. De andere maatregelen blijven voorlopig gelden tot 28 januari.

 

Je vindt een uitgebreid overzicht op deze pagina. Ook op het forum van deze website kan je de laatste informatie terugvinden en vragen stellen die we zo goed mogelijk zullen proberen beantwoorden.

SECRETARIAAT

 AFBEELDINGEN VIA E-MAIL 

Het secretariaat van de kunstacademie roept leerlingen en ouders op om afbeeldingen die doorgestuurd worden per e-mail (medisch attest, foto's om af te drukken)  steeds als bijlage toe te voegen en niet rechtstreeks in het tekstbericht. Dit maakt dat het afdrukken van de afbeeldingen aanzienlijk vlotter verloopt. Wat betreft medische attesten is het belangrijk dat de beeldkwaliteit voldoende is, zodat de tekst van het attest goed leesbaar is.

TERUGBLIK

 KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 

Op zondag 21 november 2021 kon onze jaarlijkse 'Kunstendag voor Kinderen' ondanks de verstrengde maatregelen toch doorgaan. Via onderstaande link vind je een beeldverslag terug van de geslaagde editie.

Fotogalerij 'Kunstendag voor Kinderen' 2021