Schermopname (51).png

 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2022 

FEBRUARI

 KALENDER 

06.02.2022

​In het kader van het jaarthema van de academie, 'Patafysica' en de Dag van de Academies 2022 presenteert onze Kunstacademie eindelijk haar volgende tentoonstelling: ‘Patatorium – Lab der Verwondering’. De tentoonstelling is te bezichtigen in de wandelgangen en expositieruimte op het gelijkvloers van de hoofdschool en toont patafysisch werk van externe, maar ook van studenten en docenten van onze eigen academie: Robbe Brouckaert, Peter Brutin, Nora Casier, Marnix Everaert, Jef Faes, Isabel Fredeus, Panamarenko, Michael Schelfthout, Koen Syoen, Steven Tevels, Stichting Logos, Wolf Vandekerckhove, Bruno Vandenberghe, Jakob Vandenberghe, Jonas Vanderbeke, Willem Vanhuyse, Mauro Vanquathem, Patrick Van Caeckenbergh en Kathy Vercauteren.

 

De tentoonstelling is van 6 februari tot 19 maart 2022 gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de academie. Behalve op de dag van de opening is de tentoonstelling te bezoeken zonder CST (we laten wel max. 50 bezoekers tegelijkertijd binnen).

Opening tentoonstelling ‘Patatorium – Lab der Verwondering’

Zondag 6 februari 2022 – 11u30 – Lakenmarkt 3 (hoofdschool) – Gratis toegang op vertoning van CST.

06.02.2022

 LEZING WILLEM VANHUYSE 

In zijn ‘Atlas van de imaginaire verklaringen’ concentreert kunstenaar en auteur Willem Vanhuyse zich op enkele netelige kwesties uit de 'Patafysica, een 'wetenschap zonder wetten'. De atlas die Willem Vanhuyse samenstelde, wil een handboek zijn voor de patafysicus. Dat brengt ons bij de vraag wat patafysica is. Moeilijk te beantwoorden. Waanwetenschap is wellicht het beste synoniem. De verzonnen wetenschap. Maar dat is problematisch: alle wetenschap is verzonnen. Zotte theorieën blijken na verloop van tijd te kloppen. Wetenschap die decennialang ernstig werd genomen, blijkt op de keper beschouwd nonsens. De muur die tussen waan en werkelijkheid staat, is poreus.

Zondag 6 februari 2022 – 10u30 – Lakenmarkt 4 (SAMW) – Toegang gratis mits reservatie en op vertoning van CST.

19.02.2022

 DAG VAN DE ACADEMIES 2022 

Uit Patafysica ontpopte PATATfysica. Vertrekkende van het jaarthema, zijn de leerkrachten en leerlingen van de verschillende ateliers aan de slag gegaan om te creëren. Op de jaarlijkse ‘Dag van de Academies’, zaterdag 19 februari 2022, kan elke leerling zijn / haar patat binnenbrengen in de hoofdschool. De patatjes worden er aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen (grootte, vorm, sterkte, textuur, kleur, ….) en krijgen na controle een plek in de Patatorium-tentoonstelling.

Zaterdag 19 februari 2022 – 10u00-16u00 – Lakenmarkt 3 (hoofdschool) – Gratis toegang op vertoning van CST.

 

Meer info