fading Kleuren

 NIEUWSBRIEF JULI 2022 

TERUGBLIK

 FOTO'S EINDEJAARSTENTOONSTELLINGEN 

We mogen terugkijken op een heel geslaagde eindejaarstentoonstelling! Via onderstaande link kan je een fotoverslag bekijken van de presentaties in de Europahal en Lakenmarkt.

 

 Bekijk de fotogalerij van de eindejaarstentoonstelling 2021-2022 via deze link

We feliciteren de cursisten van de specialisatie die hun afstudeerprojecten aan het publiek en een externe jury gepresenteerd hebben. Een reportage van hun presentaties in de hoofdschool kan je via onderstaande link bekijken.

 Bekijk de fotogalerij van de afstudeerprojecten 2021-2022 via deze link

SCHOOLJAAR 2022-2023

 ACADEMIEKALENDER 2022-2023 

Deze week sluiten we het lopende schooljaar officieel af (*). Vooraleer we met het team van een welverdiende zomervakantie genieten, bezorgen we jou graag nu al de academiekalender van het volgende schooljaar.

 Bekijk de academiekalender 2022-2023 via deze link

(*) Vanaf maandag 11 juli is de academie officieel gesloten. Voor vragen en afspraken kan u terecht via kunstacademie@tielt.be. Vanaf 22 augustus is het secretariaat terug geopend. Online inschrijven kan de hele zomer lang!

07.07.22

 13,5 MILJOEN EUR SUBSIDIES! 

Tot nu toe kon het deeltijds kunstonderwijs geen subsidies aanvragen voor de renovatie of nieuwbouw van de academie-infrastructuur. Vanaf 2022 kunnen academies met bouwplannen eindelijk wel een dossier indienen om financiële ondersteuning te genieten van de middelen die onder de noemer 'Scholen van Vlaanderen' door de Vlaamse Overheid voorzien worden. Samen met het stadsbestuur van Tielt gingen wij meteen aan de slag om een stevig dossier te schrijven, dat eind maart 2022 ingediend werd.

 

Vandaag kunnen wij ongelofelijk blij en trots aankondigen dat we de subsidies binnengehaald hebben! De Vlaamse Overheid zal ruim 13,5 miljoen EUR investeren in ons bouwproject. De weg naar de eerste steenlegging is weliswaar nog lang, maar dat de nieuwe academie er komt, is nu eindelijk een feit! Wij houden jullie de komende maanden en jaren op de hoogte van de verdere stappen in dit dossier.

 Bekijk de reportage op WTV via deze link

10 SEPTEMBER

 KUNSTKWIS 2022 

We zetten het nieuwe schooljaar meteen in met een nieuwe editie van onze jaarlijkse KunstKwis, op zaterdagavond 10 september 2022 om 19u30 in de Europahal.

Het opzet van de jaarlijkse KunstKwis van de Stedelijke Kunstacademie is zoals altijd om er een ontspannende en leerrijke wedstrijd van te maken. Je hoeft helemaal geen kunsthistoricus te zijn om te kunnen meedingen voor de prijzen: we zoeken altijd een gezonde balans tussen enerzijds vragen over beeldende kunst en anderzijds thema's uit de actualiteit en algemene kennisvragen over bijvoorbeeld aardrijkskunde, geschiedenis, film, sport, enzovoort.

 

We willen zowel amateurs van buiten de academie en zeker onze eigen studenten warm maken om deel te nemen. In het slechtste geval beleef je een boeiende, gezellige avond en maak je nader kennis met beeldende kunst van vroeger en nu. Als kers op de taart is de deelname aan de KunstKwis volledig gratis! Twijfel dus niet, stel een ploeg van vier personen samen en schrijf je in!

 Info en inschrijvingen KunstKwis 2022 via deze link