IMG_1131.JPG

 NIEUWSBRIEF MAART 2022 

MAART

 KALENDER 

28.02.22-06.03.22 Krokusvakantie

19.02.22-19.03.22 tentoonstelling "Pata(t)orium - Lab der Verwondering"

07.03.2022 overschakeling naar Code geel

23.03.22 Kunstfilosofie "Vorm en inhoud"

25.03.22 lezing Kellie Lippens

07.03.2022

De voorbije 2 jaar hebben wij jou via e-mail bericht over lockdowns, afstandsonderwijs, capaciteitsbeperkingen, quarantainemaatregelen, hygiënevoorschriften en een resem uitbreidingen, wijzigingen en verstrenging van de geldende regels. Ik ben dan ook bijzonder verheugd om jou deze keer te mogen melden dat ook het deeltijds kunstonderwijs vanaf vandaag overschakelt naar code geel!

De belangrijkste wijziging voor de leerlingen (van 12 jaar of ouder) is dat ook voor hen eindelijk de mondmaskerplicht vervalt. We willen wel benadrukken dat wie liever nog even een mondmasker wil blijven dragen in het atelier, dit uiteraard kan doen.

Ongeacht deze belangrijke versoepelingen blijven wij ook de komende maanden volop inzetten op handhygiëne en ventilatie. We verwachten daarnaast ook van de leerlingen en hun ouders dat men nog steeds (misschien nu zelfs nog meer dan voorheen) het principe "wie ziek is, blijft thuis" respecteert.

De maatregelen van code geel kan je nog eens nalezen op onze website: https://www.academietielt.be/barometer-dko

13.03.2022

 APERO CON FUOCO 

Op zondag 13 maart om 11u00 staat het volgende concert in de reeks Apero con Fuoco gepland, georganiseerd door onze buren van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord.
Deze keer brengt Crossbones Trombones een mix van klassiek, jazz, film- en popmuziek.

De voorstelling gaat door in Cultuurcentrum Gildhof.

 

 Meer info en kaarten reserveren op de website van CC Gildhof via deze link

19.02.2022

 TERUGBLIK 'DAG VAN DE ACADEMIES' 

We gaven er op zaterdag 19 februari een goeie patat op! De 'Dag van de Academies' was na twee jaar nachtschade nog meer dan anders een feestelijke dag! Eindelijk konden we terug de lachende gezichten van onze patatjes zien, eindelijk terug leven in de boerderij!


De artistieke aardappelen die onze leerlingen vorige zaterdag bij onze tentoonstelling "Patatorium - Lab der Verwondering' neerpootten kunnen nog tot en met 19 maart 2022 gekeurd worden in de hoofdschool van de academie.


Dank aan alle leerlingen voor hun prachtige piepers, dank aan ons teelteam voor de gezonde voedingsbodem, dank aan onze dierbare collega's van de SAMW voor de creatieve kruising!

 De sfeerbeelden van dit feestelijk evenement kan u hier bekijken. 

23.03-25.03

 LEZINGEN 

Op woensdag 23 maart start docent Johan Laethem een tweede lezingenreeks kunstfilosofie. Thema is dit keer 'Vorm en inhoud'. Deze lezingen zijn gratis voor ingeschreven studenten; geïnteresseerde deelnemers van buiten de academie betalen een democratische bijdrage van 5 EUR per lezing.

 

 Reserveren is verplicht en kan via deze link

Op vrijdag 25 maart om 19u00 geeft onze leerkracht keramiekkunst Kellie Lippens een lezing over haar eigen werk alsook de atelierwerking van Berlinde De Bruyckere, waar zij assistent is.

 

Kellie onderzoekt de grens tussen controle en serendipiteit, de veilige weg durven achterlaten is een uitdaging binnen haar artistiek werk. Tijdens het werkproces kijkt ze telkens met nieuwe, andere ogen wat zorgt voor een persoonlijke ervaring die ze ziet als een ontdekkingstocht en dialoog tussen zichzelf en het werk. De focus op de materialiteit is sterk aanwezig, ze gebruikt ook natuurklei die ze zelf opgraaft. Door het streven naar perfectie los te laten geeft ze toeval een kans, het daagt zowel haarzelf als de toeschouwer uit om zich in te leven in een andere manier van denken, handelen en reageren. Ze is gefascineerd door de complexiteit en zekere eenvoud van de natuur.

 

De lezing gaat door in de zaal van de stadsbibliotheek van Tielt (Lakenmarkt 9). Voor deze lezing wordt 1 EUR bijdrage gevraagd (ter plaatse cash te betalen).

 

 Reserveren kan via deze link. 

27.04-29.04

 SAVE THE DATE: KENNISMAKING 3° GRAAD  

De leerlingen die dit jaar in het laatste jaar van de 2° graad zitten (2.4) en/of de leeftijd van 12 jaar bereikt hebben, kunnen volgend schooljaar doorstromen naar de 3° graad. Tot nu toe was de enige optie beeldatelier; in de 3° graad kunnen de leerlingen kiezen uit maar liefst 4 verschillende opties.

Op woensdag 27 april en vrijdag 29 april ontvangen wij de leerlingen van 2.4 en hun ouders in onze academie, om hen te laten kennismaken met de verschillende ateliers, de leerkrachten en de studiemogelijkheden. De kinderen kunnen tijdens deze infodagen deelnemen aan de les en een workshop volgen. Hieronder vindt u meer info omtrent het programma:

Woensdag 27 april 2022

16u45 korte verwelkoming door directeur Jonas Callens

17u00 keuze tussen beeldatelier, stripatelier, architectuuratelier, digitaal beeldatelier

18u00 keuze tussen beeldatelier, stripatelier, architectuuratelier, digitaal beeldatelier 

19u00 samen met de ouders kan een nabespreking tijdens informeel moment met hapje en drankje.

 

Vrijdag 29 april 2022

16u45 korte verwelkoming door directeur Jonas Callens

17u00 keuze tussen beeldatelier, stripatelier, architectuuratelier

18u00 keuze tussen beeldatelier, stripatelier, architectuuratelier

19u00 samen met de ouders kan een nabespreking tijdens informeel moment met hapje en drankje.

Je kan nu al inschrijven voor (één van) deze infodagen. Zowel de leerlingen en hun ouder(s) zijn van harte welkom!

 Reserveren kan via deze link.