Lies Vanloocke

 NIEUWSBRIEF OKTOBER 2021 

 Pedagogische studiedag 

Tijdens de coronacrisis van 2020 konden we volgens de toen geldende veiligheidsmaatregelen nog niet met het team samenkomen om ons verder te professionaliseren. Door de strenge maatregelen ging toen ook sowieso al teveel kostbare lestijd verloren en daarom kozen we ervoor om de jaarlijkse pedagogische studiedag uit te stellen. Op vrijdag 1 oktober 2021 halen we de studiedag in. De lessen in alle vestigingsplaatsen en voor alle graden gaan morgen NIET door. De lessen op zaterdag 2 oktober gaan WEL door.

 'Vantage Point' - Lies Vanloocke 

Nog tot zondag 17 oktober 2021 kan je in Cultuurcentrum Gildhof naar de solotentoonstelling 'Vantage Point' van beeldend kunstenaar Lies Vanloocke gaan kijken. Lies is behalve begenadigd schilder ook leerkracht beeldatelier aan onze academie en sterkhouder van het keuzevak beeld van ons KunstKuur-project met Campus De Reynaert. Toegang is gratis.

Meer info over de tentoonstelling vind je hier

 Tentoonstelling Afstudeerprojecten 2019-2020 

Nog omwille van de coronacrisis werd onze afstuderende cursisten van het laatste specialisatiejaar de presentatie van hun eindwerken in juni 2020 ontzegd. De Kunstacademie honoreert deze studenten deze maand met een tentoonstelling van hun werken in de hoofdvestigingsplaats aan de Lakenmarkt, vanaf donderdag 21 oktober tot en met 7 november 2021. We nodigen jullie alvast van harte uit bij de feestelijke opening op donderdag 21 oktober om 20u00.

Diezelfde avond willen we ook enkele uitgaven in eigen beheer presenteren. Enerzijds een catalogus van onze laatste groepstentoonstelling 'Gekende Woorden' - in maart 2020 vroegtijdig afgebouwd omwille van de coronacrisis - en een catalogus van de eindwerken 2019-2020. De boekjes zullen aan productieprijs te koop aangeboden worden. Meer info

 Comissie Onderwijs debatteert over de nieuwe wetgeving rond registratie van aanwezigheden 

Heel wat academies hebben vragen in verband met het doorgeven van afwezigheden van hun leerlingen.  Op 30 september 2021 vroeg Loes Vandromme, voorzitter van onze Raad van Bestuur, hierover uitleg aan de minister Ben Weyts.  Je leest via deze link de volledige vraag en het antwoord van de minister.