top of page

 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2022 

24 DECEMBER-

8 JANUARI

 KERSTVAKANTIE 

Tijdens de kerstvakantie is er geen les.

Let op: zaterdag 24 december is een lesdag tot 's middags! De lessen in de namiddag worden opgeschort.

20 NOVEMBER-18 DECEMBER

 INTRA MUROS 

Cultuurcentrum Gildhof brengt met de tentoonstelling Démont(r)er beeldend kunstenaars Jonas Callaert en Alexander Bossuyt in dialoog. Jonas Callaert woont en werkt in Aalst. Alexander Bossuyt woont en werkt vlakbij, in Ardooie, en is een oud-leerling van onze academie. Beiden ontwikkelen hun oeuvre als een continu onderzoek naar het beeld, de marge, de snede. Intramuros doet hun paden kruisen in de d’Hulsterzaal van CC Gildhof, voor een boeiende dialoog.

 Meer info vind je via deze link

14 DECEMBER

 LEZING JOHAN LAETHEM 

Op woensdagavond 14 december geeft Johan Laethem een lezing met als thema "moderniteit/post-moderniteit". Deelname is gratis voor studenten, mits reservatie via onderstaande link.

 Meer info en reservatie via deze link

DECEMBER

 EXPO'S LEERKRACHTEN 

Op donderdag 1 december opent in Zebrastraat in Gent een solotentoonstelling van Jeroen Vercruysse, docent beeldhouwkunst aan onze academie. 

 Meer info via deze link

Tale Art Gallery stelt ook in haar derde groepsexpo 5 hedendaagse kunstenaars centraal, ieder met een persoonlijk verhaal, met werk met een ziel. Schilderkunst en beeldhouwkunst komen aan bod: Hervé Martijn, Sven Verhaeghe, Edith Ronse, Marc Galle en docent keramiekkunst Annouk Thys. De tentoonstelling loopt nog tot en met 18 december.

 Meer info via deze link

TERUGBLIK NOVEMBER

 EVALUATIE VAN DE EVACUATIE 

Tijdens de week van 14 november hielden we op alle vestigingsplaatsen brandoefeningen en evacuatiewandelingen. Op basis daarvan kunnen we aan de slag de veiligheid van onze leerlingen nog verder te verbeteren. We geven voor de statistieken graag mee dat de volledige evacuatie gemiddeld 1 minuut en 68 honderdsten bedroeg - ruim binnen de vereiste reactietijd van 3 minuten dus. Dank aan alle leerlingen voor de medewerking!

11 DECEMBER

 APERO CON FUOCO 

Op zondag 11 december om 11u00 staat het volgende aperitiefconcert in de reeks Apero con Fuoco gepland. Deze keer nemen Lara Cannaert (zang), Lisa Parmentier (viool) en Fran Vancoillie (harp) het podium in. De voorstelling gaat door in Malpertuis.

 

Kaarten reserveren kan op de website van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord

21 DECEMBER

 WARMSTE WEEK: VIER 

Op woensdagavond 21 december vindt het slotfeest plaats van de projectmaand van de 3° graad, onder de noemer 'Vier'. Tussen 19u00 en 21u00 kan je in de hoofdschool (Lakenmarkt 1) de tentoonstelling van de jongeren bezoeken bij een hapje en een drankje en kaarsen kopen ten voordele van de Warmste Week (samenwerking met het atelier keramiekkunst).

 Bekijk de flyer videze link

Geregistreerde actie Warmste Week via deze link

DECEMBER

 BEELDEN BLOGGEN 

Graag stellen we het blog op onze website eens in de kijker. We willen dit platform uitbouwen tot een digitale ontmoetingsplek met de ateliers, met onze evenementen en activiteiten. We willen vooral voldoen aan de vraag van ouders om meer sfeerbeelden uit het atelier te zien te krijgen. Elke klasgroep zal daarom binnenkort een eigen blog-pagina krijgen, waarop foto's uit de klas met ouders kunnen gedeeld worden. Maak je alvast lid via onderstaande link.

 Meer info via deze link

bottom of page