roze Gloed

 KUNSTFILOSOFIE 

De kunstacademie organiseert vanaf februari 2022 opnieuw een reeks lezingen kunstfilosofie. Gastdocent is Johan Laethem, oud-leerkracht van deze academie, architect en beeldend kunstenaar. Studenten kunnen gratis deelnemen aan deze lezingen, mits reservatie per gastcollege via onderstaande intekenmodule. Ook geïnteresseerden van buiten de academie kunnen aansluiten mits betaling van een bijdrage van 5 EUR per les en afhankelijk van de capaciteit.

 

De lezingen gaan telkens door op een woensdagavond van 18u30 tot 20u15. De locatie in Tielt wordt per lezing bepaald volgens de dan geldende coronamaatregelen en het aantal reservaties. 

LEZING 1-2  WAT IS DE MYTHE? / WELKE ROL SPEELT DE MYTHE IN DE KUNST? 

Op woensdagen 12 oktober en 9 november 2022 geeft Johan Laethem twee nieuwe lezingen. De thema's van deze lezingen behandelen respectievelijk volgende vragen: "Wat is de mythe?" en "Welke rol speelt de mythe in de kunst?". De mythe is volgens de gastdocent even fundamenteel als de wetenschap en de kunst. Door de mythe wordt immers de eigenheid van een cultuur overgedragen aan de komende generaties.

Lezing 1 - 'Wat is de mythe?': woensdag 12 oktober 2022

Lezing 2 - 'Welke rol speelt de mythe in de kunst?': woensdag 20 april 2022

Tijdstip: 18u30-20u15

Locatie: kunstbibliotheek (lokaal L04) in de hoofdschool (Lakenmarkt 3) op het gelijkvloers.

  RESERVEER HIER VOOR (EEN VAN) DEZE LEZINGEN  

arrow&v
arrow&v

Bedankt voor jouw inschrijving voor de lezing(en)