top of page
049.jpg

 NIEUWSBRIEF JANUARI 2024 

25 DECEMBER-

7 JANUARI

 KERSTVAKANTIE 

Tijdens de kerstvakantie is er geen les.

15 DECEMBER
20 DECEMBER

21 DECEMBER

 TERUGBLIK: #DEWARMSTEWEEK 

Vrijdagavond 15 december vond in onze vestigingsplaats in Ingelmunster de spelletjesavond 'Play' plaats ten voordele van #dewarmsteweek.
De spelletjes, gemaakt door de leerlingen, werden volop bewonderd en uitgetest. 
Beelden van deze gezellige avond zijn te vinden op onze blog
 en sociale kanalen.

Afgelopen woensdagavond 20 december was er in Tielt het slotfeest 'Bougement' van de projectmaand van de jongeren (3° graad). Eerder dit schooljaar gingen de jongeren naar de Verbeke Foundation, om de projectmaand op gang te trekken. Geïnspireerd door de uitstap werkten de jongeren verder rond het thema om te komen tot hun eigen tentoonstelling.
Het resultaat werd woensdag onthuld. Er waren hapjes, drankjes en (wiebel)presentjes, alles ten voordele van #dewarmsteweek.

Beelden van de uitstap en de projectmaand vind je eveneens op onze blog via deze link

en ook op onze sociale kanalen.

En dat was nog niet alles. Als kers op de taart kregen we donderdag 21 december het vlammend bezoek van Pien Lefranc (StuBru), vlammende reporter voor #dewarmsteweek, 

De acties in het kader van #dewarmsteweek brachten niet alleen mensen samen maar ook geld voor het goede doel, ongeveer 700,00 euro. Een prachtig resultaat waar we bijzonder trots op zijn. Dank aan alle leerlingen, leerkrachten en bezoekers voor de gulle bijdrage aan dit project!

Bekijk zeker ook eens onze sociale kanalen voor mooie beelden van deze acties -

instagram kunstacademie_tielt

facebook kunstacademie.tielt

13 JANUARI - 14 MAART

 EXPO Re-membeR 

Atelier keramiekkunst stelt voor Re-membeR, de 255e tentoonstelling in het Sint-Andriesziekenhuis met werk van (ex)leerlingen van het atelier.
De expo opent 13 januari en loopt tot 14 maart 2024 tijdens de openingsuren van het ziekenhuis.

Meer info vind je via deze flyer.

8 JANUARI

 HEALING ART - SECUNDAIR ONDERWIJS 

Healing art is een creatieve reeks van 8 sessies waarbij leerlingen van het secundair onderwijs al tekenend verbinding leggen tussen hun binnenwereld en de buitenwereld. Het initiatief, met de steun van Huis van het Kind, Stad Tielt, Kunstacademie Tielt en de overheid ondersteunt het algemeen psychisch welbevinden van onze jongeren.

Isabel van Hecke (beeldkunstenaar) en Marjolein Devriendt (creatief therapeut) begeleiden de sessies.

 

De sessies gaan van start op 8 januari 2024, telkens op maandagavond van 16u45 tot 18u15 in de Godelieveschool (Kerkstraat 13).

Meer info vind je via deze flyer.

8 JANUARI TEM 13 JANUARI

 OUDERCONTACTEN 

Nu het tweede semester van start gaat, is het tijd om even stil te staan bij de artistieke ontwikkeling van onze leerlingen. De volwassen studenten mogen in januari uitkijken naar een verrijkend gesprek met een externe jury, de ouders van de leerlingen uit de kinder- en jongerenateliers krijgen in de eerste lesweek van januari de kans om een oudercontact te hebben met de leerkracht. Deze oudercontacten gaan door tijdens het normale lesmoment. Daarom is de week van 8 januari een lesvrije week! 

 

Praktisch:
Wil je langskomen op een oudercontact, kies dan een tijdsslot via de link die je vorige week doorgemaild kreeg (de link voor jouw zoon/dochter viel op 16 december in je mailbox).
Vooraf inschrijven is noodzakelijk, zo heeft de leerkracht voldoende tijd voor je.
Tijdens het oudercontact kunnen de werkjes bekeken worden en kan de tussentijdse evaluatie samen doorgenomen worden.

Algemene info over evaluatie en oudercontacten vind je op de website

27 JANUARI

 UITSTAP ATELIER KERAMIEKKUNST 

Op zaterdag 27 januari 2024 gaat atelier keramiekkunst op uitstap. Op het programma staat een bezoek aan dubbeltentoonstelling 'Mentors: keramisten en leermeesters in België', een tentoonstelling die 70 keramisten samenbrengt op twee culturele locaties, Keramis - Centre de la Céramique in La Louvière, waar de 'pioniers' van de vorige eeuw worden tentoongesteld, en de ruimte van de voormalige slachthuizen van Mons (BeCraft), waar de vandaag actieve keramisten zijn samengebracht.
In de namiddag trekt het gezelschap naar Ceramic Brussels, de eerste internationale beurs over hedendaagse keramiek, in Tour en Taxis.

 

Voor meer info en inschrijven verwijzen we naar de website.

3 FEBRUARI

 SAVE THE DATE 
DAG VAN DE ACADEMIES 

Op zaterdag 3 februari is het Dag van de Academies, een jaarlijkse hoogdag voor onze academie. Dit jaar plannen we een avontuurlijke ontdekkingstocht door de Stad Tielt. Een samenwerking tussen de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en de Kunstacademie. Niets >> Iets is het thema dat beide academies verbindt die dag.

Uitgebreid nieuws hierover lees je in de volgende nieuwsbrief. 

bottom of page