top of page
IMG_5075.jpeg

 NIEUWSBRIEF MAART 2024 

MAART

 KALENDER 

29.02.2024 Uiterste deadline invullen fiscaal attest

06.03.2024 Lezing ‘Diepte in de afbeelding’

21.03.2024 Pedagogische studiedag – GEEN LES!

27.03.2024 Lezing ‘Het teken in de kunst’

21 MAART

 PEDAGOGISCHE STUDIEDAG - GEEN LES! 

Op donderdag 21 maart 2024 trekken we er met het team op uit om een hele dag te herbronnen en inspiratie op te doen. Die dag is er GEEN LES in de academie!

 Kijk onze academiekalender na op deze pagina

IN MEMORIAM

 BART SNAUWAERT 

Op 14 februari moesten we afscheid nemen van onze dierbare collega Bart Snauwaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord.

 

Bart droeg onze kunstacademie en de beeldende kunsten altijd een warm hart toe. Met de grootste zorg en respect bewaakte hij mee de gelijkwaardigheid en volwaardigheid van de drie kunstvormen. Steeds zijn uitgestrekte hand, altijd stond hij klaar om een vruchtbare verbinding aan te gaan, om samen te schrijven, te schetsen en te metselen aan onze grote droom, een gezamenlijk huis voor de beide academies. Het was waarlijk een ongelofelijke luxe en een voorrecht om met hem te kunnen en mogen samenwerken, integer, bescheiden en hoogst bekwaam als hij was. Naar zijn voorbeeld gaan wij verder en bouwen we voort aan onze droom. Namens het team van de kunstacademie drukken wij onze grootste dankbaarheid en erkentelijkheid uit voor alles wat hij ons gegeven heeft.

Wie een rouwbericht wil plaatsen, kan dit doen via deze link.

ALGEMEEN

 FISCAAL ATTEST KINDEROPVANG 

In onze academie hebben 657 leerlingen recht op een fiscaal attest voor kinderopvang. Indien je de gegevens van de schuldenaar tijdig in mijnacademie.be vervolledigde of aan het secretariaat doorgaf, zal het fiscaal attest in de belastingsaangifte van de schuldenaar(s) ingevuld staan. Dit is zo voor 547 leerlingen. Voor 109 leerlingen is dit nog niet ingevuld.

Wil je toch een print van het fiscaal attest van je kind? Na het inloggen op mijnacademie.be/kunstacademietielt klik je op de naam van je zoon/dochter. Op de pagina die daarop volgt is ‘fiscaal attest’ één van de tabbladen.

Heb je de gegevens nog niet vervolledigd? Doe dit dan bliksemsnel! Invullen kan tot uiterlijk 29 februari 2024. Na die datum worden je gegevens gezien als fiscaal laattijdig.

Heb je problemen met het invullen van de gegevens, neem dan contact op met het secretariaat via kunstacademie@tielt.be

MAART 2024

 LEZINGENREEKS KUNSTFILOSOFIE 

In maart staan 2 lezingen gepland in de reeks kunstfilosofie. Gastdocent Johan Laethem, oud-leerkracht van onze academie, architect en beeldend kunstenaar neemt je mee doorheen volgende thema’s:

- Op woensdag 6 maart ‘Diepte in de afbeelding’

- Op woensdag 27 maart ‘Het teken in de kunst’

Ingeschreven studenten kunnen gratis deelnemen aan deze lezingen, mits reservatie via de intekenmodule. Ook geïnteresseerden van buiten de academie kunnen aansluiten mits betaling van een bijdrage van 5,00 € per les en afhankelijk van de capaciteit.

De lezingen gaan door in de kunstbibliotheek van de academie (Lakenmarkt 1, lokaal LO4) van 18u30 tot 20u15.

Informatiepagina kunstfilosofie en intekenmodule vind je via deze link.

bottom of page